[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум Адвокат Молдова, Адвокат Кишинев » Бесплатные Консультации Адвоката » Консультация предпринимателей » Srl aspecte si solutionari (Srl aspecte si solutionari)
Srl aspecte si solutionari
vikaviДата: Пятница, 21.06.2013, 17:48 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Buna ziua dl. avocat
 
Va expun unele detalii si Va rog cordial sa ma indperpati spre o solutie de a rezolva problema urmatoare:
 
In anul 2008 luna martie la initiativa  si propunerea dl. X (asociat cu 40% cetatean italian),  a fost fondata Intreprinderea mixta cu 2 acociati in care altul este o pesoana rezidenta din RM cu 60% capital social. Perioada de activitate a intreprinderii a fost de citeva luni, in rest intperrinderea nu a activat.

De fapt, nerezidentul mai sus mentionat a propus fondarea intreprinderii date din motive si promisiuni ca v-a atrage investitii straine, si anume sa transfere clientii sai din Italia sa activeze in Moldova. Deoarece nu a fost posibil sau nu stiu din care alte motive, intperrinderea nu a avut posibilitate sa activeze, pentru a evita neplaceri cu toate organele de stat compenente am hotarit sa lichidez aceasta intreprindere.  La nenumaratele mele cereri dl. X nu a raspuns,  am expediat ultima data o cerere in scris prin scrisoare asigurata si aviz de receptie in luna februarie 2013 la care nu am primit raspuns.

La cererea de a schimba adresa juridica a intreprinderii si/ sau altor actiuni ce tin de activitatea intreprinderii, dl. asociat nu a raspuns pentru a semna procese verbale sau altele, fapt ce impedica activitatea intreprinderii.  

 In urma nenumaratelor mele adresari prietenoase catre asociatul italian X si neobtinerea a macar unui raspuns, imi apar dubbi de ce nu doreste sa lichideze sau sa vinda tertilor  intreprinderea. La fel am dubii ca avind o intreprindere in Moldova dumnealui ar putea face declaratii ilegale tinind cont de legea italiana “Scudo fiscale” si altro legi in vigoare in R. Italia astfel eschivind de la plata impozitilor.
 
Am apela de 2 ori inspectoratul fiscal principal de stat si camera de inregistrari respectiv prin scrisoare recomandata si aviz de receprie incepind cu luna aprile la care nu am primit un raspuns. A raspuns doar procuratura evocind ca nu este de competenta lor.
 
Sper la ajuorul Dvs de a sugera cum sa mai procedez in asa caz.

Va multumesc anticipat,

 
cozmaДата: Суббота, 22.06.2013, 05:58 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 19
Награды: 0
Репутация: 10
Статус: Offline
Buna ziua,

Tot depinde ce doriti sa faceti mai departe. Daca doriti sa inchideti intreprinderea, trebue sa porniti procesul de lichidare. Daca doriti sa activati mai departe, dar fara alt asociat, puteti sa porniti procedura de excluderea asociatului (ce se face prin judecata). Tot o data, depinde ce este indicat in statut, asociatul, care are 60 %, poate sa adopte singur decizii la adunare.


Адвокат Козма С. В.
 
vikaviДата: Вторник, 25.06.2013, 11:58 | Сообщение # 3
Рядовой
Группа: Пользователи
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Buna ziua dl avocat, 

Va multumesc pentru raspuns. 

Evident as dori lichidarea intreprinderii insa am nevoie oricum de procura celuilalt asociat. Statutul nu prevede ca asociatul cu 60% sa poata adopta careva decizii de sinestatator, deci este un statut standart. Sunt constienta ca pe parcursul lichidarii prin judecata vor aprea probleme de genul neschimbarii adresei sau sediului juridic ets ... pe care de una singura (ca asociat respectiv) nu aveam posibilitatea sa le respect din cauza ca era nevoie de semnarea proceselor verbale de catre ambele parti. Nu as dori ca pe parcursul unui proces de judecata sa mi se atribuie responsabilitati. 

As mai dori sa aflu daca este posibil prin intermediului judecatii este posibil de facut o intepelare in Republica italiana pentru a afla ce venit a declarat asociatul italian si daca corespunde rapoartelor financiare din Moldova. Am scris anterior despre legea italiana “Scudo fiscale” din 2009 unde cetatenii italieni aveau dreptul sa declare venite de peste hotare tarii lor. http://it.wikipedia.org/wiki/Scudo_fiscale Am discutat la aceasta tema cu camera de inregistrari si li sa parut destul de dubios acest fenomen insa toate s-au ingropat aici cum se procedeaza spre regret in majoritatea cazurilor la noi in tara. acum incerc sa contactez cunostinte din sistema fiscala din Italia insa fara un proces de judecata nu este posibil de actionat, iar un proces de judecata in italia cosa mult timp.

Aveti vre-o sugesti referitor la cele expuse?
 
cozmaДата: Среда, 26.06.2013, 05:15 | Сообщение # 4
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 19
Награды: 0
Репутация: 10
Статус: Offline
Vikavi,

Din start va spun, ca prin intermediu organelor din Moldova, sansa a afla ceva despre achitarea impozitelor in Italia este mizera. Trebue de depus o sesizare la fiscul din Italia.

In aceia ce prevede lichidarea intreprinderii, nu prea inteleg ce probleme aveti. Este inca o modalitate - a suspenda activitatea.


Адвокат Козма С. В.
 
Форум Адвокат Молдова, Адвокат Кишинев » Бесплатные Консультации Адвоката » Консультация предпринимателей » Srl aspecte si solutionari (Srl aspecte si solutionari)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: